PODLOGA:
200 g keksa
115 g maslaca
NADJEV:
NADJEV:
200 g bijele čokolade
2 žličice želatine u prahu + 4 žlice hladne vode
100 g krem sira (mascarpone, philadelphia ili ABC)
150 g gustog kiselog vrhnja
125 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
25 ml ruma
250 ml vrhnja za šlag
4 žlice soka od limuna
PRIPREMA:
Za
podlogu: izmrvite ili sameljite kekse u blenderu. Pomješajte ih sa
potpuno otopljenim maslacem. Ako smjesa ne postane ljepljiva po potrebi
dodajte malo mlijeka. Utisnite smjesu u kalup za tortu, na dno i na
rubove. Stavite u hadnjak.
Za
nadjev: Pripremite želatinu prema uputama na vrečici. Kuhajte
kondenzirano mlijeko na laganoj vatri dok ne posmeđi (poput karamele).
Ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu na pari te također ostavite da
se malo ohladi. Izmiksajte sir, vrhnje, rum i limunov sok. Dodajte
ohlađeno kondenzirano mlijeko i čokoladu. Na kraju lagano pjenjačom
umješajte šlag i otopljenu želatinu. Napunite obloženi kalup i hladite u
hladnjaku 3-5 sati ili najbolje preko noći. Ukrasite po želji sa rum
kuglicama.(eowyn3772.blogspot.com)
Nema komentara:
Objavi komentar