petak, 21. veljače 2014.

ČUDO OD ČOKOLADE





 
Biskvit
4 jaja
6 kašika šećera
20 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
4 kasike brašna
1 prašak za pecivo

Krema
0,5 l slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje

Izrada biskvita
Žumance i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca (belanca dodati polagano, ne mikserom). Peći na 180°C oko 20 min… zavisi od pećnice… proveriti čačkalicom kad je pečeno.

Izrada kreme:
Slatku pavlaku, čokoladu zagrejte na laganoj vatri (mešajući polagano) dok se čokolada ne istopi.

Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta retka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema..facebook.com

Nema komentara:

Objavi komentar