Čokoladni preliv | |
10 kašike | mleka |
---|---|
100 g | margarina |
100 g | čokolade za kuvanje |
10 kašike | šećera |
Testo | |
2 šolje | jogurta |
2 kašičice | sode bikarbone |
2 šolje | šećera |
0.5 šolje | ulja |
2 šolje | brašna |
2 kašičice | kakoa |
Priprema testa
Sipajte brašno u veću posudu i dodajte sodu bikarbonu i kakao.
Dodajte šećer i dobro promešajte.
Postepeno sipajte jogurt i mešajte. Mutite masu dok ne razbijete sve grudvice. Dodajte ulje i mešajte dok masa ne postane homogena.
Testo bi trebalo da bude sledeće gustine:
Premažite pleh uljem ili maslacem i pospite ga brašnom.
Sipajte pripremljenu smesu u podmazan pleh i pecite 40-ak minuta na 220°C.
Čokoladni preliv
Rastopite čokoladu, margarin i mleko.
Čokoladu uvek rastopite na najnižoj temperaturi kako ne bi izgubila sjaj.
Dodajte šećer, promešajte i sačekajte da se rastopi. Pošto je kolač pečen, ostavite da se prohladi, isecite ivice, pa prelijte sa čokoladnim prelivom.
.
..(becook.com)
Nema komentara:
Objavi komentar