četvrtak, 20. veljače 2014.

Čokoladni kolač

 

Čokoladni preliv

10 kašikemleka
100 gmargarina
100 gčokolade za kuvanje
10 kašikešećera

Testo

2 šoljejogurta
2 kašičicesode bikarbone
2 šolješećera
0.5 šoljeulja
2 šoljebrašna
2 kašičicekakoa
Pre nego što počnete sa pripremom kolača, uključite rernu na 220°C.



Priprema testa



Sipajte brašno u veću posudu i dodajte sodu bikarbonu i kakao.



Dodajte šećer i dobro promešajte.



Postepeno sipajte jogurt i mešajte. Mutite masu dok ne razbijete sve grudvice. Dodajte ulje i mešajte dok masa ne postane homogena.



Testo bi trebalo da bude sledeće gustine:



Premažite pleh uljem ili maslacem i pospite ga brašnom.



Sipajte pripremljenu smesu u podmazan pleh i pecite 40-ak minuta na 220°C.






Čokoladni preliv



Rastopite čokoladu, margarin i mleko.



Čokoladu uvek rastopite na najnižoj temperaturi kako ne bi izgubila sjaj.

Dodajte šećer, promešajte i sačekajte da se rastopi. Pošto je kolač pečen, ostavite da se prohladi, isecite ivice, pa prelijte sa čokoladnim prelivom.

.
..(becook.com)

Nema komentara:

Objavi komentar